top of page

FYCO staat voor Fysieke Controle Goederen. Het is een term die wordt gebruikt in het kader van douaneonderzoek bij het importeren of exporteren van goederen in containers. Deze fysieke controle is bedoeld om te verifiëren of de inhoud van de container overeenkomt met de bijbehorende douanedocumenten.

Bij een FYCO-procedure wordt de container onderworpen aan een grondig onderzoek door de douaneautoriteiten. Een essentieel aspect van dit proces is de gasmeting, waarbij de aanwezigheid van bepaalde gassen wordt gecontroleerd. Dit is van belang om de veiligheid van de goederen, het personeel en de omgeving te waarborgen.

Bij Rotterdam Warehouse Solutions streven we ernaar om FYCO-controles efficiënt en probleemloos te laten verlopen. Onze toegewijde professionals zorgen ervoor dat het gasmeetrapport snel beschikbaar is en dat het douaneonderzoek niet langer dan twee uur in beslag neemt.

Als erkend douane depot bieden wij volledige ondersteuning bij het uithalen van goederen na een FYCO-controle. Wij nemen graag de coördinatie op ons, inclusief het maken van afspraken en het verstrekken van de benodigde assistentie om het proces soepel te laten verlopen.

Bij Rotterdam Warehouse Solutions streven we ernaar om onze klanten te ontzorgen en hen te voorzien van de nodige ondersteuning bij douaneonderzoeken en FYCO-procedures. U kunt op ons rekenen voor een gestroomlijnde logistieke ervaring en deskundige begeleiding bij het importeren en exporteren van goederen.

bottom of page